יום שלישי, 31 באוגוסט 2010

פירמידת דובדבנים רוסית



יש לי חברה ממש טובה ממוצא רוסי. אמא שלה אשפית בכל הקשור לאפייה. כל שנה ביום ההולדת שלה חברתי שואלת אותי בקריצה "איזו עוגה לבקש מאמא להכין?" שתינו יודעות שיום ההולדת זה היום לפירמידת דובדבנים. חברתי כהרגלה לא מפסיקה לשבח את העוגה וטוענת שהעוגות הרוסיות הן הכי טובות ,אז לגבי המוצא שלה איני יכולה לומר בודאות שזוהי עוגה רוסית, אך מאחר והאישה היחידה שמכינה אותה (ועושה זאת כה מעולה) היא רוסייה, ניתן את הקרדיט לרוסים.


חשוב לציין שלא מדובר בעוגה פשוטה להכנה,היא דורשת קצת זמן מעבר למה שעוגות רגילות דורשות ,אך אין צורך בידע או ניסיון מוקדם.

ללא ספק התוצאה הסופית שווה כל רגע של השקעה, אז תמצאו לכם מועד מיוחד משלכם להכינה או סתם תפנקו את עצמכם ותגלו מתכון ששומרים למשך חיים שלמים.

קדימה לעבודה...


מצרכים:


לבצק:


250 גרם חמאה/מרגרינה

כוס סוכר

200 גרם שמנת "של פעם"

שלוש וחצי כוסות קמח לבן

כפית אבקת אפייה

קורט מלח


למילוי:


500 גרם דובדבנים משומרים


לקרם:


700 גרם שמנת "של פעם"

כוס סוכר



אופן הכנה:


ממיסים את החמאה והסוכר ומורידים מהאש, מוסיפים את השמנת והמלח ומצננים.

בקערה נפרדת מערבבים את הקמח ואבקת האפייה ומוסיפים לתערובת החמאה והשמנת.

לשים עד לקבלת בצק אחיד ומחלקים ל15 עיגולים.

מרדדים כל עיגול לעלה מלבני לאורך 20 ס"מ ורוחב 7 ס"מ.

ממלאים בשורה את הדובדבנים וסוגרים את המלבן בצביטות עד ליצירת "צינורות ממולאים בדובדבנים", סוגרים ומהדקים בקצוות . כך עושים עם שאר העיגולים ומכניסים אותם לתנור שחומם לחום של 170 מעלות לכ-20 דקות או עד להזהבה של הצינורות.

בינתיים מכינים את הקרם ע"י עירבוב של השמנת עם כוס הסוכר.

לאחר שהצינורות האפויים מעט מתקררים פונים להרכבת העוגה.

על צלחת הגשה גדולה מניחים 5 צינורות ומורחים קרם בינהם ומעליהם כך שהם נדבקים אחד לשני ויוצרים את בסיס הפירמידה.

את אותה פעולה עושים עם 4 צינורות נוספים וכך עד לצינור האחרון.

לא שוכחים לכסות את כל העוגה בקרם שנותר.

מומלץ להניח את העוגה במקרר ליממה לפני ההגשה וניתן לפזר שוקולד מריר לקישוט.


בתיאבון



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה