לכל חובב אפייה יש את העוגה או העוגיות שהוא הכי אוהב ליד הקפה אך יותר מזה אוהב להכין כדי לשתות ליד הקפה. בשבילי זו רולדת התמרים והאגוזים שתמיד תקבל אצלי מקום של כבוד.
במשך זמן רב חיפשתי את המתכון המושלם לבצק הפריך והחמאתי של הרולדה הזו ובשלב מסויים החלטתי להתיאש ולהישאר עם מתכונים מצויינים שאספתי שסיפקו אותי עד שנתקלתי במתכון בבלוג משהו טוב שקלע בדיוק לטעם שחיפשתי.
מי שלא אוהב אגוזים לא חייב להוסיף,אני באופן אישי אוהבת להוסיף גם צימוקים וקוקוס למלית הרולדה ולהעשיר את העוגיות עוד יותר...
תהנו
רולדת תמרים
לבצק:
שתיים וחצי כוסות קמח
200 גרם חמאה או מרגרינה
1/4 כוס מיץ תפוזים
1/4 כוס סוכר
למלית:
1 קופסא ממרח תמרים
100 גרם אגוזים קצוצים
קינמון,קוקוס,צימוקים (אם אוהבים)
אופן הכנה
מערבבים יחד את כל חומרי הבצק עד לתערובת אחידה ומחלקים לשלושה כדורים.
מרדדים את כדור הבצק לעלה מלבני ומיישרים בעזרת סכין
מערבבים את חומרי המלית ומורחים על כל עלה
מערבבים את חומרי המלית ומורחים על כל עלה
מגלגלים כל עלה לצורת רולדה ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות
אופים כ 20 דקות עד להזהבה של הרולדה ומוציאים לצינון
פורסים כל רולדה לעוגיות בעובי 1 ס"מ
אפשרות הגשה: לזרות אבקת סוכר מעל העוגיות
בתאבון
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה